Wilmots verdedigt vliegtuigkeuze: "België mag zich niet belachelijk maken"

Wilmots verdedigt vliegtuigkeuze: "België mag zich niet belachelijk maken"
Foto: © Photonews

Bondscoach Marc Wilmots eiste een beter vliegtuig om af te reizen naar Israël en lag daarmee ook mee aan de basis van het ontslag van Steven Martens. De bondscoach verklaart nu waarom dat duurdere (100.000 euro) vliegtuig er moest zijn.

"Laat me eerst zeggen waarom het absoluut nodig is dat we in comfortabele omstandigheden vliegen voor een vlucht die vijf uur duurt. We vertrekken op zondag naar Israël, een dag na de wedstrijd tegen Cyprus. Spelers slapen niet veel een nacht na een wedstrijd, door de adrenaline", aldus Wilmots.

In perfecte staat afleveren bij hun clubs

"Daarom is een vliegtuig met bedden nodig. Zodat de spelers goed uitgerust zijn. Bovendien, en dat geldt voor de terugkeer, wil ik ze ook in de best mogelijke omstandigheden afleveren bij hun clubs. Zodat ze in staat zijn bij hun club drie dagen later een perfecte prestatie te leveren."

Ze zijn 400 miljoen waard

"Allemaal samen zijn ze 400 miljoen euro waard, betaald door hun clubs. Dan moet je er verantwoord mee omspringen. Wij staan nu vierde op de ­wereldranglijst. België mag zich niet belachelijk maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties