Reactie Opluchting bij Westerlo na behoud: "Blij dat we het zélf gedaan hebben"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Opluchting bij Westerlo na behoud: "Blij dat we het zélf gedaan hebben"
Foto: © Photonews

Er moest al veel gebeuren mocht KVC Westerlo na dit weekend geen zekerheid gehad hebben over het behoud. Toch was de opluchting bij de Kempenzonen groot na de zege tegen KV Oostende.

Sander De Graeve in Westerlo

Westerlo speelde tegen een, toegegeven, zwak Oostende de frustratie van zich af. De 6-0 tegen Kortrijk bleef immers even hangen in de Kempen. "Die goal, daar zat veel frustratie in", aldus Geudens die met zijn tweede van het seizoen de score kon openen. "Het was belangrijk om het vertrouwen snel terug te krijgen, zeker na vorige week."

"Ik ben echt fier op de groep", geeft de kapitein aan. "Het was niet het mooiste voetbal, maar we waren scherp van in het begin. Het doet deugd dat we op twee wedstrijden van het einde al zeker zijn van het behoud. We hadden een seizoen met ups en downs, maar ik ben zeker dat Westerlo thuishoort in eerste klasse."

Jammer dat Birger de club verlaat

Er wordt wellicht wat geëxperimenteerd in 't Kuipje de komende weken. "Misschien krijgen andere jongens wat meer kansen om zich te tonen." Het verschil met vorige week was enorm, de aanwezigheid van Maertens was daar bepalend. "Het is echt jammer dat hij de club gaat verlaten."

"We zijn blij dat we het zelf gedaan hebben", gaf Nils Schouterden nog mee. "We konden bij verlies morgen ook zeker zijn van het behoud, maar op deze manier is het veel mooier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties