Chelsea en Kuijpers kunnen tienkoppig PSG niet afstoppen

Manuel Gonzalez
| 86 reacties

PSG veroverde vanavond heel wat voetbalharten. Meer dan anderhalf uur streden de Fransen met een man minder en twee keer kwamen ze terug van een achterstand. Het feest in Parijs is meer dan terecht, voor het Engelse voetbal lijkt de afgang compleet.

Bij Chelsea rekende Mourinho onder meer op Courtois en Hazard om de kwalificatie af te dwingen tegen PSG. De nummer 10 van The Blues toonde zich wel in de eerste helft, maar veel spektakel was er toch niet op Stamford Bridge.

Scheidsrechter Kuijpers besloot dan maar voor wat controverse te zorgen. De rode kaart voor Zlatan Ibrahimovic na een tackle op Oscar was zonder meer overdreven en was de aanzet voor een rommelige fase in de wedstrijd, met heel wat overtredingen en gele kaarten.

Toch had ook Chelsea reden om zich te beklagen over de scheidsrechter aan de pauze. Diego Costa ging immers neer in de zestien, maar de Nederlandse ref weigerde de bal op de stip te leggen. 0-0 dus na een tegenvallende eerste helft.

Gezien de man minder leek het erg moeilijk te gaan worden voor PSG, maar de Fransen stonden meer dan hun mannetje. Met name Cavani was bijzonder dicht bij de 0-1: hij omspeelde Courtois, maar was te ver uitgeweken om de bal nog tussen de palen te mikken.

Even later vond Kuijpers het nodig de aandacht opnieuw naar zich toe te trekken. Diego Costa kwam met een gele kaart goed weg na een drieste tackle, waarna de wedstrijd opnieuw even ontspoorde.

Het leek allemaal in het voordeel van Chelsea, dat dan toch nog de score opende. Cahill knalde een afvallende bal tegen de netten. De buit leek binnen voor de thuisploeg, maar dat was buiten David Luiz gerekend. De Braziliaan sleepte tegen zijn ex-club zowaar nog verlengingen uit de brand.

Daarin kreeg Eden Hazard al na vijf minuten dé kans om zijn team op voorsprong te brengen. Na handspel van Silva mocht hij aanleggen vanop de stip en zoals we dat van hem gewoon zijn, miste de Rode Duivel niet.

PSG gaf zich niet gewonnen en net als op het einde van de tweede helft moest Thibaut Courtois een aantal keer in actie komen. In de tweede verlenging voorkwam hij met een fantastische save eerst nog de 2-2, maar op de corner die volgde had hij geen verhaal tegen de kopbal van Silva.

Chelsea had geen antwoord meer in huis. Hazard en co moeten op pijnlijke wijze afscheid nemen van de Champions League, waardoor alles erop wijst dat we kwartfinales krijgen zonder Engelse teams.