MPH heeft nu één duidelijk doel... En daarom verdient Club het ook!

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
MPH heeft nu één duidelijk doel... En daarom verdient Club het ook!
Foto: © Photonews

Morgen staat de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma. Club Brugge kan met een overwinning bij KVC Westerlo als leider aan play-off 1 beginnen. En de cijfers zeggen alles: blauw-zwart verdient de pole position.

Door Cédric De Volder

Michel Preud'homme herhaalde de voorbije weken meermaals dat Club Brugge bezig is met het herschrijven van het blauw-zwarte geschiedenisboek. Wel, dan kan er nog eentje bij. Het zou namelijk de eerste keer zijn dat Club als leider aan play-off 1 mag beginnen.

En eerlijk? Dat is verdiend. Het spel van blauw-zwart was de voorbije weken dan wel minder, maar cijfers liegen niet. De West-Vlamingen hebben niet alleen de beste aanval (66 gescoorde doelpunten, nvdr.), maar ook meteen de minst gepasseerde defensie (27 geïncasseerde rozen, nvdr.).

Voor mij is het belangrijk om als leider aan PO1 te beginnen

"Het is een duidelijke ambitie om als leider aan de play-offs te beginnen", is de vraag van Preud'homme aan zijn spelersgroep duidelijk. "De voorsprong bedraagt misschien maar een puntje, maar voor mij is dat belangrijk. Het is alleszins een psychologisch voordeel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties