Zij gingen Batshuayi en Ferreira-Carrasco vooraf

Zij gingen Batshuayi en Ferreira-Carrasco vooraf
Foto: © photonews

Michy Batshuayi en Yannick Ferreira Carrasco maken momenteel grote sier bij onze zuiderburen. Maar daarmee zijn ze niet de eersten. We selecteerden voor u vijf illustere en wereldbekende voorbeelden van Belgen in Franse loondienst.

Door Florian Holsbeek

Enzo Scifo

Het gaat niet goed met het wonderkind, als Guy Roux hem een rehabilitatie geeft bij Auxerre, na een mislukt avontuur bij Bordeaux. Daarna maakt de Rode Duivel het mooie weer bij Torino, in 1997 komt hij nog even terug voor een titel met Monaco.

Philippe Leonard

Ook hij werd kampioen met Monaco in datzelfde jaar, maar Leonard deed er in 2000 zelfs nog een titel bij. In 2003 speelde hij nog steeds in Frankrijk, maar dan wel bij Nice.

Marc Wilmots

"Hier dronk ik mijn eerste glas wijn", aldus onze huidige bondscoach, over zijn jaartje bij Bordeaux. In 35 duels scoorde hij liefst 10 keer voor de Fransen, waardoor hij een sterkhouder was dat seizoen.

Francky Vercauteren

Vercauteren - die we vooral kennen als coach van Genk en Anderlecht - maakte sier bij FC Nantes (1987-1990). Hij scoorde 19 keer in drie woelige jaren, waar een aantal blessures roet in het eten strooiden.

Michel De Wolf

Michel De Wolf - de oudste krijger ook op het WK 1994 in de Verenigde Staten - kwam in 1992 L'OM redden in tweede klasse. Hij besloot met een geweldige titel in de Franse Ligue 2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties