Analyse Zo belangrijk waren de goalgetters van de PO3-kandidaten!

Zo belangrijk waren de goalgetters van de PO3-kandidaten!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Moeskroen, Waasland-Beveren en Cercle Brugge spelen straks om de knikkers om play-off 3 te vermijden. Elk hadden/hebben ze een spits die dit seizoen toch al wat doelpunten maakte. Maar wat leverden die goals op qua puntengewin? Wij gingen het na.

Moeskroen, Abdoulay Diaby

Twaalf goals maakte Diaby voor RMP voor de winterstop. Dat leverde hem uiteindelijk 'amper' zes bonuspunten op in vergelijking met als hij er niet bij was. Toch mogen we ook niet wegsteken dat hij tegen Standard (2 goals in de 5-2) en Cercle Brugge (2 goals in de 4-0 overwinning) belangrijk was.

Het doelpunt van Rodelin vorige week - zijn eerste tot nu toe - leverde misschien de belangrijkste drie punten (en twee bonuspunten in vergelijking met een 0-0 dus) op.

Waasland-Beveren, Renaud Emond

Bij Waasland-Beveren loopt de Gouden Stier rond, Renaud Emond. Vorige week scoorde hij nog twee keer op bezoek bij Oostende, maar dat leverde uiteindelijk niets op (4-3 verlies).

In diverse andere wedstrijden was hij wél belangrijk. In totaal zorgt hij voor een score van 8 bonuspunten in vergelijking met als hij niet op het veld zou hebben gestaan.

Cercle Brugge, Junior Kabananga

Cercle Brugge tot slot moest dit seizoen vooral rekenen op de doelpunten van Junior Kabananga. Hij scoorde in totaal acht keer. De 1-1 tegen Club Brugge, de 1-0 tegen Lokeren, ...

Zijn twee doelpunten op bezoek bij Zulte Waregem (1-2) en zijn goals tegen Moeskroen, Mechelen en Zulte Waregem leverden toch wel wat punten op. Uiteindelijk leverde hij een totaal van 10 bonuspunten op in vergelijking met als hij niet op de afspraak had geweest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties