UPDATE: De fratsen van Vanden Borre: Anderlecht-verdediger ontsnapt

bart ver elst
| 125 reacties
UPDATE: De fratsen van Vanden Borre: Anderlecht-verdediger ontsnapt
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anthony Vanden Borre kreeg gisteren geen rode kaart voor een vuile overtreding op Moses Simon. Als we even in het verleden duiken, merken we op dat de rechtsback al vaker rood kreeg en meer rood had kunnen krijgen. Maar moet VDB vrezen voor een schorsing in de bekerfinale?

UPDATE: Intussen is de vraag of Vanden Borre opgeroepen zal worden voor de Reviewcommissie beantwoord. Het antwoord is neen: opnieuw komt de Anderlecht-verdediger er zonder sanctie vanaf. De Reviewcommissie zal niemand vervolgen na speeldag 30. 

De Anderlecht-speler pakte in zijn carrière al 4 rode kaarten. Twee daarvan pakte hij vorig seizoen bij zijn huidige club, één daarvan bij Genk en één rode kaart pakte hij bij het Italiaanse Genoa. Toch merken we op dat de arbitraire commissie zich vaak mild uitspreekt bij VDB. Deze keer ook na de karatetrap op Simon?

Vorig seizoen kreeg de Anderlecht-speler nog rood in de laatste play-off wedstrijd tegen Lokeren. Ook Koen Persoons kreeg toen rood. Nadat beide heren in beroep gingen, werd de straf van VDB wél kwijtgescholden, die van Persoons niet, ondanks de roep van Hasi dat Persoons geen rood verdiende voor de overtreding.

“De boel even wakker schudden”

Enkele wedstrijden daarvoor tegen Standard kon hij gerust rood krijgen nadat hij stevig was doorgegaan op de hals van Mpoku. Naar eigen zeggen ‘om de boel even wakker te schudden omdat het team dat even nodig had’.

Het is wel vaker dat de rechtsachter domme kaarten pakt als hij zich niet goed in zijn vel voelt. In de reguliere competitie van vorig seizoen pakte Vanden Borre twee domme gele kaarten tegen Oud-Heverlee Leuven. Anderlecht stond toen 3-1 voor en de wedstrijd was bijna op zijn einde.

Geen bekerfinale voor VDB?

Het is dan ook de vraag of Vanden Borre deze keer wél opgeroepen zal worden voor de reviewcommissie en een schorsing zal krijgen voor zijn karatetrap op Moses Simon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties