De Bruyne kan één van de duurste ooit worden

bart ver elst
| 10 reacties
De Bruyne kan één van de duurste ooit worden
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne is, zoals u ongetwijfeld weet, aan een fantastisch seizoen bezig. De topclubs staan allemaal in een rij om hem volgend seizoen weg te halen bij zijn huidige club Wolfsburg, maar om hem los te kweken zal er veel geld betaald moeten worden.

Door Bart Ver Elst

Momenteel wordt zijn transferwaarde op zo’n 60 miljoen euro geschat. Manchester City, Bayern München, Paris-Saint Germain.. Allemaal staan ze netjes in de rij aan te dringen om de handtekening van de 23-jarige middenvelder.

Indien er een club daadwerkelijk 60 miljoen euro op tafel wil leggen, dan zou dat betekenen dat de Rode Duivel in de top 10 van duurste transfers ooit komt. De Bruyne zou beter doen dan wereldsterren als Özil, Neymar en Fernando Torres.

Gedeelde 9e plaats

De koning der assists van Europa zou samen met Radamel Falcao op een gedeelde 9e plaats komen. De Colombiaanse aanvaller ruilde in 2013 Atlético Madrid voor Monaco voor een slordige 60 miljoen euro.

De Bruyne zou net achter Cavani en Kaka komen, die respectievelijk 64 en 65 miljoen kostten. De eerste twee plaatsen blijven gereserveerd voor Real Madrid, met Gareth Bale op nummer 1 en Cristiano Ronaldo op plaats 2.

Beide heren zijn samen om en bij de 194 miljoen euro waard. Benieuwd of Wolfsburg de creatieve middenvelder zal kunnen behouden, of zullen ze toch zwichten voor het geld?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties