Everton-Belg niet mee afgereisd voor Europa League

Everton-Belg niet mee afgereisd voor Europa League
Foto: © SC

Everton zal het in de achtste finales van de Europa League zonder Kevin Mirallas moeten doen. De flankspeler bleef met een blessure achter in Engeland.

Everton neemt het donderdag in de achtste finales van de Europa League op tegen Dynamo Kiev. De heenwedstrijd werd vorige week gewonnen door de Toffees met 2-1.

Romelu Lukaku speelde een grote rol in die overwinning. De Rode Duivel scoorde zijn zevende doelpunt in de Europa League en gaf een assist. Daarmee is hij topschutter van de 16 nog overgebleven ploegen.

Mirallas blijft thuis

Die andere Rode Duivel van Everton, Kevin Mirallas, is niet mee afgereisd naar Oekraïne voor de terugwedstrijd. De vinnige flankspeler blesseerde zich vorige week in een duel en is voor onbepaalde duur buiten strijd.

Wat wel vast staat is dat het competitieduel van zondag tegen Newcastle nog te vroeg komt voor hem. Dat melden de Toffees op hun website.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Mirallas aan de kant staat met een blessure. Eerder hield een hamstringblessure hem al enkele weken aan de kant. De blessure komt ook zeer ongelegen voor de 27-jarige international.

Vrijdag maakt bondscoach Marc Wilmots zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatieduels tegen Cyprus (28 maart) en Israël (31 maart) bekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties