Leya Iseka en Kawaya zetten Anderlecht bij beste 4 van Europa

Leya Iseka en Kawaya zetten Anderlecht bij beste 4 van Europa
Foto: © Photonews

13.162, een nieuw recordaantal supporters voor de Uefa Youth League zagen Anderlecht met gemak afstand nemen van FC Porto. Aaron Leya Iseka en Andy Kawaya rolden de bezoekers op. De ene met goals, de andere met assists en uitgelokte strafschoppen. De halve finale spelen ze tegen Shakhtar.

Johan Walckiers in Anderlecht

FC Porto gaf in de vorige ronde voetballes aan Real Madrid en dus waren de jongens van Mo Ouahbi beducht voor de Portugese falanx. Maar in een weeral meer dan half volgelopen Constant Vanden Stock-stadion werd het al snel duidelijk wie de wet ging dicteren.

Gala-avond

Al na vier minuten opende Aaron Leya Iseka de score na een goeie voorzet van Kawaya. Geen verhaal voor Guidino, de boomlange keeper van Porto. En dezelfde twee rolden de verdediging dertien minuten later nog eens op. Leya Iseka stak slim door naar Kawaya in de zestien en die ging nog slimmer over het been van een verdediger.

Leya Iseka tekende voor zijn tweede van de avond vanaf elf meter. En nog was het niet gedaan, want het werd een echte gala-avond voor de opgekomen fans. Kawaya dribbelde de defensie tien minuten later weer zoek en de voorzet verdween via een Portugees been in doel. 

Kawaya assistkoning, Leya Iseka topscorer

Kawaya werd daarmee ook leider qua aantal assists van de competitie. Leya Iseka had acht goals met zijn twee erbij geteld, maar hij moest er nog eentje hebben om topschutter Solanke van Chelsea bij te halen. 

Anderlecht brak zijn eigen record qua toeschouwers voor de Youth League

Zijn maatje Kawaya ging dan nog maar eens op wandel en weer ging een Porto-verdediger met de ogen toe de tackle aan. En weer ging de bal op de stip, waar Leya Iseka zijn derde van de avond binnenprikte. Negen en dus mede-topscorer. Maar veel belangrijk: de kwalificatie voor de halve finale in Nyon was binnen.

Porto werd van het veld gespeeld. Eén keer kwam doelman Mile Svilar goed weg toen een bal op de paal strandde, maar voor de rest was het al Anderlecht wat de klok sloeg. En de uitslag liep nog wat hoger op, want op voorzet van Mikal duwde een Porto-verdediger het leer nogmaals in eigen doel. 5-0, dat werd ook de einduitslag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties