Loting Club Brugge: minst aantrekkelijke, maar meest haalbare kaart

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 38 reacties
Loting Club Brugge: minst aantrekkelijke, maar meest haalbare kaart
Foto: © SC

Club Brugge neemt het in de kwartfinales van de Europa League op tegen Dnipro Dnipropetrovsk. Een verre en lastige verplaatsing naar Oekraïne, maar wel de meest haalbare kaart om de halve finale te bereiken.

Door Bart Ver Elst

Het thuisvoordeel kwam nadelig uit voor Club Brugge. De West-Vlamingen spelen op 16 april thuis tegen Dnipro. Een week later op 23 april speelt Club de terugwedstrijd in Oekraïne.  

Qua aantrekkelijkheid waren er natuurlijk andere opties. Zo waren het Napoli van Dries Mertens en Wolfsburg van Kevin De Bruyne mooiere affiches. Ook een terugkeer van Carlos Bacca met Europa League-winnaar Sevilla klonk heel aantrekkelijk.

Geplaatst na verlengingen tegen Ajax

De Oekraïners wisten zich gisteren te plaatsen nadat ze Ajax uitschakelden. Het verloor dan wel de terugwedstrijd met 2-1 na verlengingen, de heenwedstrijd werd met 1-0 gewonnen en op basis van uitdoelpunten mocht Dnipro dus naar de kwartfinales.

In de groepsfase wist de Oekraïense club slechts 7 punten te pakken. Het werd daarmee tweede na Inter, en kwalificeerde zich met nipt 1 punt voorsprong op Qarabag Agdam. In de 1/16e finales werd wel Olympiakos uitgeschakeld, dus een makkie wordt het zeker niet.

Ex-Anderlecht speler bekendste gezicht

Eén van de betere Dnipro-spelers is ongetwijfeld Konoplyanka, die in het tussenseizoen nadrukkelijk in beeld was bij Liverpool en Tottenham, maar toch zijn Oekraïense club trouw bleef. Het was diezelfde Konoplyanka die gisteren het belangrijke uitdoelpunt maakte.

Een ander bekend is gezicht is ongetwijfeld Ondrej Mazuch. De ondertussen 26-jarige verdediger speelde tussen 2009 en 2011 nog bij Anderlecht en pakte twee jaar op rij de titel. De Tsjech speelt ondertussen al zijn 4e jaar bij Dnipro. 

Sportief meest haalbaar

Andere ploegen hadden qua aantrekkelijkheid veel interessanter geweest, maar puur sportief bekeken is dit de meest haalbare kaart om de halve finale te halen. En geef Club Brugge dan maar een ploeg van het kaliber Napoli of Wolfsburg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties