City doet wat het moet in vreemde pot voetbal

We hebben al vreemde dingen meegemaakt, maar wat we deze namiddag zagen op het veld van the Citizens was bijzonder. Na twee minuten was de match eigenlijk al gedaan ...

Toen kreeg Mcauley namelijk een rode kaart en mocht West Bromwich de hele match met een man minder aan de bak. Dat het eigenlijk Dawson was die de fout maakte als laatste verdediger was dan wel een blunder van de arbitrage, maar niet matchbepalend.

Met 10 had het namelijk voor WBA sowieso heel erg lastig geworden, wie er dan ook af moest. Uiteindelijk haalden ze geen 30% balbezit en de resem kansen die er vielen waren stuk voor stuk voor The Citizens.

Wilfried Bony brak de ban met zijn eerste in loondienst van City, via Fernando voor en David Silva na de rust was de match helemaal gespeeld. De score had nog hoger kunnen oplopen, maar het bleef bij 3-0. De bezoekers blijven zo hangen in de lagere middenmoot, de thuisploeg zet wat druk op Chelsea.