Fellaini vertelt over strenge Van Gaal: "Als je niet doet wat hij zegt, vlieg je eraf"

Fellaini vertelt over strenge Van Gaal: "Als je niet doet wat hij zegt, vlieg je eraf"
Foto: © Photonews

Waar speelt Marouane Fellaini nu het best. Tegenwoordig is hij zowat aanvaller bij Manchester United, maar ook een rijtje lager of nog een rijtje lager zijn mogelijkheden. "Ik pas me al mijn hele leven aan", lachte de middenvelder.

Fellaini maakt een sterk seizoen door bij Man U. En zeggen dat Louis van Gaal eigenlijk niet op hem rekende. "Maar er is nog maar weinig kritiek te horen hé", knipoogde de kalme Fellaini. "Ik was geblesseerd, heb hard gewerkt om terug te komen en kreeg het vertrouwen van de coach. Ik heb me aan hem bewezen."

Ik weet hoe ik als aanvaller moet spelen

"Daarna was ik ziek en had ik het moeilijk, maar nu speel ik beter en beter. De coach ziet dat ook. En aan blessures kan ik niks doen. Dat maakt deel uit van het voetbal. Wanneer Fellaini op zijn best is? Als hij 100 procent fit is, dan is Fellaini het efficiëntst."

Bij United komt hij het best tot zijn recht als steun van de topspelers vooraan. "Ik weet hoe ik er moet spelen. Ik ken het Engelse voetbal en deed het ook al bij Everton. Maar nu is het anders omdat er een driehoek op het middenveld staat", aldus Fellaini.

De meest strikte coach ooit

Voor de man met de wilde haardos is het amper nog een verrassing dat hij weeral van positie moest wisselen. "Als speler is het makkelijker om één vaste positie te hebben, maar ik doe wat de coach zegt. Ik speel en dat is het belangrijkste. Ik ga ook helpen verdedigen en ik ga in de box. Dat zijn mijn kwaliteiten."

Veel opties heeft hij ook niet, want bij Van Gaal is er geen middenweg. "Als je niet doet wat hij zegt, vlieg je er bij de rust af. Als hij spreekt, luister je best. Hij is de meest strikte coach die ik ooit al gehad heb. Nee, ik heb het zelf nog niet moeten ervaren. Gelukkig", lacht hij. (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties