Preud'homme is nog steeds een Standard-man: "Het blijft extra speciaal"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 24 reacties
Preud'homme is nog steeds een Standard-man: "Het blijft extra speciaal"
Foto: © Photonews

Club Brugge start PO1 op paasmaandag met het bezoek van Standard. Voor Michel Preud'homme nog steeds een speciale wedstrijd. De Luikenaar steekt dan ook niet weg dat zijn voormalige werkgever nog steeds een plaats in zijn hart heeft.

Cédric De Volder in Brugge

Michel Preud'homme heeft verschillende passages bij de Rouches op zijn cv staan. Als doelman verdedigde hij het Luikse doelvlak van 1977 tot 1986 en na zijn actieve spelerscarrière bleef hij als technisch directeur en coach hangen op Sclessin. Meer zelfs: hij schonk Standard in 2008 eindelijk nog eens een titel.

"Ik vind het speciaal om tegen eender welke ex-ploeg van me te spelen", geeft de Luikenaar toe. "Maar het gevoel is bij Standard steeds een tikkeltje meer. (lacht) Ik pakte inderdaad een titel met hen, maar ook nu zie ik de Rouches als een kandidaat voor het kampioenschap."

Ik merk toch een andere manier van voetballen op onder José Riga

Nochtans liep het de voorbije maanden niet altijd van een leien dakje in de Vurige Stede. "Ik merk toch een andere manier van voetballen op onder José Riga. Er wordt meer vanuit de organisatie gevoetbald. Of ik tevreden ben om thuis tegen Standard te beginnen? Dat maakt me eigenlijk niet uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties