Reactie Schouterden schudt onherkenbare ploeg wakker: "Koen krijgt veel te veel ballen toegespeeld"

Schouterden schudt onherkenbare ploeg wakker: "Koen krijgt veel te veel ballen toegespeeld"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat Westerlo tegen Moeskroen liet zien, was eerste klasse onwaardig. En dat beseften de spelers ook. Nils Schouterden kon zelfs de vinger op de zere wonde leggen.

Johan Walckiers in Westerlo

De miserie begon al voor de flater van Van Langendonck, maar die zorgde er wel voor dat het allemaal nog wat erger werd. "Het was een foutje van Koen en bij een keeper weet je dat het dan goal is natuurlijk", zegt Nils Schouterden. "We weten dat het niet hoogstaand was."

"We probeerden wel te drukken, maar dan gaan we weer in de fout. Het klopte allemaal van geen kanten. Nochtans had ik deze week het gevoel dat het goed zat. De ploeg leefde met goesting naar die play-offs toe."

Ballen aan ons lijf krijgen

Voor de derde keer in één seizoen werd er echter verloren van Moeskroen, toch ook geen hoogvlieger. "Dat is inderdaad opvallend", knikte Schouterden, die ook oorzaken vond. "We moeten veel meer durven voetballen van achter uit."

"Koen (Van Langendonck) krijgt veel te veel ballen toegespeeld. Hij kan die dan enkel nog ver wegtrappen. We moeten ballen aan ons lijf hebben en tonen dat we durven voetballen", besloot de flankaanvaller.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties