"De Engelse topteams moeten zich dringend zorgen maken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
"De Engelse topteams moeten zich dringend zorgen maken"
Foto: © photonews

Met acht zijn ze nog. De overblijvers in de eindfase van de Champions en de Europa League. Opvallend genoeg zijn alle Engelse teams al uit beide toernooien geknikkerd. Moeten de Premier League-teams zich zorgen beginnen maken?

"Dat vind ik wel", opent Sporting Telenet-commentator Wim Heidbüchel in gesprek met Voetbalkrant.com. "Dit is al verschillende jaren aan de gang en dus geen toevalstreffer meer. Ze moeten dringend een aantal zaken op een rijtje zetten."

De Engeland-watcher haalt drie concrete oorzaken aan. "Ten eerste is er natuurlijk het gebrek aan een winterstop. Ik weet dat ze tijdens de feestdagen graag voetbal willen zien, maar over de huidige formule moeten ze toch eens gaan nadenken."

Onder Mourinho stootte Arsenal altijd door

Verder speelt het pluspunt van de Premier League ook in het nadeel. "De kracht van deze competitie is natuurlijk dat er in elke wedstrijd strijd wordt geleverd. Er zijn veel meer duels tussen topploegen dan elders."

Een laatste factor die Heidbüchel op tafel gooit, is de naïviteit van sommige managers. "Ik heb het dan voornamelijk over coaches als Manuel Pellegrini en Arsène Wenger", besluit hij. "Een Arsenal met José Mourinho aan het roer, stootte tegen Monaco altijd door." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties