Reactie De Sart: "Boucaut vond het onvrijwillig"

Tom Stroobants
| 41 reacties
De Sart: "Boucaut vond het onvrijwillig"
Foto: © photonews

De jonge Standard-middenvelder was maandag een van de meest ontgoochelde spelers na afloop van de wedstrijd tegen Club Brugge. Na zijn gemiste kans op hoekschop, kreeg Standard een minuut later de gelijkmaker binnen. De Sart was ook misnoegd over zijn wissel.

Door Jordan Horwood in Brugge

“Zoals gewoonlijk heeft Brugge mij niet overtuigd. Ik voelde me vandaag fysiek goed en ook in het spel. Ik denk dat ik niet één bal verloren heb. Mijn wissel? Een tactische keuze, zo klonk de uitleg. Maar ik begrijp het niet”, verklaarde De Sart na de wedstrijd.

Op een hoekschop van Trebel won de middenvelder zijn duel, maar kon hij zijn kopbal niet kadreren. “Ik voel me beter en beter in de luchtduels. Maar die kans gaat me achtervolgen in mijn hoofd” Brugge profiteerde meteen van de gemiste kans op 0-2, door het af te straffen met een eerste penalty.

“Die was duidelijk, maar de tweede was er voor mij geen. Heeft hij gefloten door de druk van het publiek? Goede vraag, ik heb de scheidsrechter horen zeggen dat het niet vrijwillig was. Maar hij heeft naar zijn assistent achter de doellijn geluisterd.” Het was die assistent die oordeelde dat Blauw-Zwart een penalty verdiende.

Brugge was vorig jaar sterker

Club Brugge speelde geen indrukwekkende wedstrijd. Of toch niet voldoende om indruk te maken op De Sart, ondanks het omgekeerde realisme. “Neen, helemaal niet. Vorig jaar waren ze sterker. Het is een slechte dag voor ons, we verdienden minstens een punt.”

Standard slaagde erin om de ploeg van Preud’homme de eerste helft uit haar spel te houden. “We zijn het gewoon om in zulke omstandigheden te spelen, zoals het geval is in Sclessin of hier in Jan Breydel. Hier lag het veld er goed bij, laten we hopen dat er bij ons een leuke verrassing te wachten staat voor volgende week zondag”, lachte De Sart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties