De 'patron' van Anderlecht stond op scherp

De 'patron' van Anderlecht stond op scherp
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

We vragen ons af hoeveel koffies of Red Bulls Steven Defour gisteren had binnengespeeld. De middenvelder stond hevig, héél hevig en dat mochten zijn ploegmaats ondervinden.

Door Johan Walckiers

Tijdens de match ging hij zelfs in de clinch met Besnik Hasi, maar die heeft niet liever. Een patron gaat niet altijd akkoord met zijn nog hogere patron. Daarom is hij ook de patron. Defour joeg op alles wat twee benen had en in bezit van de bal was. Soms zelfs op zijn eigen makkers.

Tirade voor Conte

Zo zal Conte nu wel geleerd hebben dat hij niet in discussie moet gaan met 'De Baas'. Toen die bleef stilstaan terwijl Defour hem de diepte in wou sturen, kreeg de Guineeër de volle lading over zich heen. Dat hij daarbij gebaarde dat hij de bal in zijn voeten wou, wekte de woede van Defour nog meer op.

Als de flankaanvaller niet zo'n belabberde match had staan spelen, hadden we nog medelijden gehad. Maar in zijn geval was het beter geweest te luisteren en schuldbewust te knikken. 'Rule number 1: the boss is always right. Rule number 2: when the boss is wrong, see rule number 1.'

Koorknapen

Om maar te zeggen hoe belangrijk deze Defour is. In een elftal vol koorknapen (Mitrovic en Vanden Borre buiten beschouwing gelaten) is hij de enige echte kapitein. En daar heeft hij de aanvoerdersband van Proto niet voor nodig. Proto roept, Deschacht schudt, Defour leidt... dat is de echte hiërarchie bij paars-wit.

Als Anderlecht deze Defour nog negen matchen fit kan houden, is het een contender voor de titel. Zonder Defour wordt het 'mission impossible'. Daar mag u gif op innemen. De enige speler bij Anderlecht die techniek koppelt aan grinta. En van dat laatste hebben ze geen overschot in Brussel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties