Ribéry verliet Bayern bijna: "Van Gaal was een slecht mens"

Tom Stroobants
| 0 reacties
Ribéry verliet Bayern bijna: "Van Gaal was een slecht mens"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Franck Ribéry is een van de sterspelers van de machine genaamd Bayern München. De Franse aanvaller speelt sinds 2007 voor de Duitse topclub. Maar het heeft niet veel gescheeld of hij had er nu niet meer gespeeld. De reden? Louis Van Gaal.

In de zomer van 2009 nam Van Gaal de leiding over van Klinsmann. Voor Ribéry betekende dat bijna het einde van zijn carrière als Bayern-speler. “Toen hij begon, wist niemand wat er zou gebeuren”, vertelt de Franse international in Goal. “Zijn idee was dat hij niet naar namen keek. Hij had geen sterren nodig, iedereen moest zich opnieuw bewijzen.”

“We hadden problemen op menselijk niveau”, biecht Ribéry zijn moeilijke relatie met Van Gaal op. “Het eerste contact was al niet goed. Als professional verlies je je zelfvertrouwen dan. Hij heeft als trainer geweldige prestaties geboekt, maar als trainer was hij een slecht mens. Onze relatie was stuk.”

Ik was zo belangrijk voor Bayern als Messi voor Barca

Ribéry dacht dan ook aan een vertrek ui de Bundesliga. “Real Madrid, Barcelona, Juventus, Chelsea, Manchester City. Veel clubs probeerden mij te verleiden tot een transfer. Dan begin je wel na te denken over waar mijn toekomst zou moeten leggen. Dat is menselijk, denk ik.”

Real Madrid toonde de grootste interesse, maar toenmalig president van Bayern, Uli Hoeness, kon Ribéry overtuigen om te blijven. “Dat waren intensieve gesprekken. Hij en voorzitter Karl-Heinz Rummenigge zeiden me dat de club mij nodig had.”

“Ik was net zo belangrijk voor Bayern als Messi voor Barcelona, vertelden ze me. Ik weet niet wat Bayern voor mij vroeg. Real wou mij echt hebben. Maar ik ben blij hoe het uiteindelijk gelopen is.” Van Gaal werd in april 2011 ontslagen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties