Winst in Future Cup, garantie op enkele ontdekkingen

Winst in Future Cup, garantie op enkele ontdekkingen
Foto: © photonews

Anderlecht heeft voor de derde keer de Future Cup in Amsterdam gewonnen. Na 2011 en 2014 kwam er in 2015 een nieuwe lichting talent bovendrijven. In de ploeg van trainer Verjans zit weer een hoop talent dat toekomstperspectieven biedt.

In 2011 won Anderlecht de toenmalige Aegon Cup met jongens als Tika en Lamisha Musonda, Michäel Heylen, Leander Dendoncker, Jordan Lukaku, Nathan Kabasele, Davy Roef en Dennis Praet. Die laatste werd toen trouwens uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

Als u goed geteld hebt, zitten er momenteel vijf van die jongens in de A-kern van paars-wit. Vorig jaar won paars-wit ook het prestigieuze Amsterdamse toernooi met onder meer Mile Svilar, Wout Faes, Alper Ademoglu en Aaron Leya Iseka. 

Ademoglu, de nieuwe Praet?

Leya Iseka staat dichtbij een doorbraak, de andere drie zijn de toekomsthoop van de Brusselaars. Oh ja, en er was ook nog ene Oliver Sarkic, die op het toernooi een transfer naar de Portugese topclub Benfica versierde.

In de huidige selectie zitten nog steeds Svilar (bijna 16), Faes (17) en Ademoglu (17). Van die drie wordt de komende jaren veel verwacht. Svilar wordt volgend seizoen de vaste doelman van de beloften, Faes wordt aanzien als één van de grote verdedigende talenten en Ademoglu bewees op het toernooi alweer één van de opkomende aanvallende middenvelders te zijn. Met vier assists tegen Liverpool stal hij alvast de show.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties