Halve finale kost Bayern bloed, zweet en tranen

Tom Stroobants
| 16 reacties

Bayern heeft zich na penalty's geplaatst voor de halve finale van de Duitse beker. In de andere kwartfinale haalde trok derdeklasser Arminia Bielefeld aan het langste eind.

Leverkusen-Bayern München

De eerste helft was er één om snel te vergeten. Veel duels maar weinig kansen. Bayern had 73% balbezit, toch creëerde maar één kans: Müller knalde van dichtbij op doelman Leno. Bayern-verdediger Benatia moest al na een halfuur naar de kant met een blessure.

De tweede helft bracht beterschap met zich mee. Götze kopte nog over, Lewandowski trof wel raak maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden voor een lichte duwfout. Aan de overkant hield Neuer zijn ploeg tweemaal recht, telkens op een poging van Bellarabi. Leno had een goede redding in huis op een schot van Lewandowski.

0-0 en dus verlengingen. Ook daarin hielden beide doelmannen opnieuw hun netten schoon en dus kwamen er penalty's. Een misser van de Zwitserse aanvaller Drmic was voldoende voor Bayern om de zege binnen te halen. Thiago trapte de beslissende penalty voorbij Leno.

Bielefeld-Mönchengladbach

Beide ploegen hielden ook hier elkaar 120 minuten in evenwicht. Halverwege de eerste helft bracht Junglas de leider in derde klasse op voorsprong. Mönchengladbach was niet van slag en reageerde meteen. Kruse mocht de gelijkmaker binnentrappen vanop de stip. Er werd niet meer gescoord en dus kregen we verlengingen.

Ook daarin vielen geen doelpunten meer. Thorgan Hazard werd na 99 minuten gewisseld en mocht dus geen strafschop nemen. En die penaltyreeks was bijzonder spannend. Raffael miste bij 1-0 meteen voor Borussia waardoor het haar lot niet meer in eigen handen had.

Bij een 3-2 stand kon Lorenz zijn ploeg naar de halve finale knallen, maar hij faalde. Wanneer Traoré dan als tweede Gladbach-speler miste, kon het feest dan toch losbarsten in Bielefeld.

Gisteren plaatsten ook Dortmund en Wolfsburg zich al voor de halve finales. Na Kevin De Bruyne zal er dus geen tweede Belg in de halve finale van de Duitse beker spelen.