"Ik zie Anderlecht niet plots met drie goals verschil winnen van Club Brugge"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 21 reacties
"Ik zie Anderlecht niet plots met drie goals verschil winnen van Club Brugge"
Foto: © photonews

RSC Anderlecht komt dit seizoen ontzettend moeilijk tot scoren. Dat blijkt ook uit de statistieken, die uitwijzen dat paars-wit nog maar 52 keer de netten bol zetten tijdens deze voetbaljaargang. "Ze zijn niet dominant genoeg", aldus ex-speler Alex Czerniatynski.

Door Timothy Collard

Anderlecht is dit seizoen niet bij machte om een tegenstander met haar en huid op te peuzelen, en dat ziet ook Alex Czerniatynski, ex-spits van de club. “Ze creëren heel weinig kansen en dan is het ook niet makkelijk om veel doelpunten te maken, hé”, steekt Czerniatynski van wal.

“Dit Anderlecht is niet te vergelijken met het Anderlecht van pakweg een jaar geleden. Tegen topploegen kan het al eens zijn dat je minder tot scoren komt, maar tegen de zogeheten ‘kleine’ ploegen scoren ze al evenmin veel goals. En dat is, paars-wit zijnde, onaanvaardbaar.”

In Czernia’s tijd zou het niet waar geweest zijn. “Ik weet dat we in mijn periode bij Anderlecht wel eens honderd goals op een seizoen hebben gemaakt. Maar goed, dat zijn natuurlijk andere tijden, hé.”

"Wat meer steun voor Mitrovic zou wel mogen"

Ligt het dan aan het systeem van Besnik Hasi? “Kijk, had Anderlecht nu aan de leiding gestaan, dan had er misschien zelfs geen kritiek geweest op dat systeem. Maar als het minder gaat, dan is er plots een pak kritiek. Misschien moet Hasi inderdaad zijn tactiek wijzigen.”

“Wat meer steun voor Mitrovic zou wel mogen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Goh Bi Cyriac. Maar als Cyriac drie wedstrijden zijn kans krijgt en hij scoort geen enkel doelpunt, dan zal er weer kritiek volgen, hé. Dat is ook normaal bij een club als Anderlecht.”

De huidige assistent van Waasland-Beveren schrijft paars-wit zeker nog niet af voor de titel, maar heeft ergens toch zijn twijfels. “Anderlecht blijft Anderlecht en ze zullen altijd voor de titel gaan. Maar ik denk niet dat ze nu plots met drie goals verschil gaan winnen van Club Brugge. De spelers zullen hard moeten knokken en moeten bewijzen dat ze sterk in hun schoenen staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties