MPH onderschat Dnipro niet: "Gent staat ook in de schaduw van toppers. Maar weet je hoe lastig het voetballen is tegen hen?"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
MPH onderschat Dnipro niet: "Gent staat ook in de schaduw van toppers. Maar weet je hoe lastig het voetballen is tegen hen?"
Foto: © SC

Club Brugge neemt het morgen in de kwartfinale van de Europa League op tegen Dnipro Dnipropetrovsk. Iedereen kent de Oekraïense subtopper door de verschrikkelijke naam, maar niemand houdt rekening met een blauw-zwarte uitschakeling. En net dat vindt Michel Preud'homme allesbehalve leuk.

Cédric De Volder in Brugge

Stelling 1: Club Brugge moet altijd winnen van Dnipro

"Dat werd van Ajax ook gezegd", countert Michel Preud'homme. "Ik heb een pak wedstrijden van Dnipro bekeken en het is een moeilijke ploeg om tegen te voetballen. Het is eigenlijk een team dat de tegenstander slecht laat spelen."

"Het wordt belangrijk om de ruimtes te vinden. Dnipro is een ploeg die eerst aan de verdedigende taken denkt. En dat met een gezonde dosis agressiviteit. En dan hebben ze vooraan enkele jongens lopen die het verschil kunnen maken."

Stelling 2: Club Brugge lootte met Dnipro de meest gunstige tegenstander

"Ik heb geen idee", gaat de Luikenaar verder. "Het is een ploeg die de kwartfinales van de Europa League heeft bereikt omdat ze dat verdienen. Misschien zijn ze hier en daar slim geweest. Maar dat waren wij ook tegen Torino FC en Besiktas."

Stelling 3: Ook in de Oekraïense competitie is het 'net niet' voor Dnipro

Het zijn namelijk vooral Shakhtar Donetsk en Dinamo Kiev die de plak zwaaien. "Maar daar kan je geen lijn op trekken", besluit Preud'homme. "KAA Gent staat ook meestal in de schaduw van Anderlecht en Brugge. Maar weet je hoe lastig het voetballen is tegen hen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties