"Niet méér afhankelijk van Simon dan Club van Vazquez of Standard van Ezekiel"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
"Niet méér afhankelijk van Simon dan Club van Vazquez of Standard van Ezekiel"
Foto: © photonews

Bij Gent was het voor de wedstrijd in en tegen Charleroi vooral uitkijken naar Moses Simon. Pas tegen het eind van de opwarming werd beslist om hem op de bank te houden. Door het dramatische spel van Raman kwam de aanvaller den toch een volle helft in actie.

Sander De Graeve in Gent

Moses Simon ondervond na de wedstrijd weliswaar een reactie, maar volgens Vanhaezebrouck nam Gent geen risico met het goudhaantje. "Neen, ik ging af op het oordeel van de medische staf. Dat luidde: 'inzetbaar.' Bij Neto was er meer risico, daarom liet ik hem niet plaatsnemen op de bank. Anders had ik nog in de verleiding kunnen komen om hem in te brengen."

Geen risico genomen met Simon

Dat Gent té afhankelijk zou zijn van Simon en hij daarom sneller klaargestoomd werd, veegt Vanhaezebrouck van tafel. "Moesten we echt zó afhankelijk zijn van hem, zou hij gestart hebben. Maar iedereen doet het, hé."

Vanhaezebrouck maakt de vergelijking. "Ezekiel ging zes weken out zijn, maar zat tegen Brugge al in de kern. Defour en Praet zouden de bekerfinale absoluut niet halen, maar zijn allebei gestart. Ook bij Club Brugge was Vazquez een pak sneller terug dan eerst gezegd."

Simon trainde deze week individueel, maar sloot deze ochtend net als Haris Hajradinovic voor een deel aan bij de groep. "We moeten nu afwachten of ze morgen volledig kunnen aansluiten", aldus de Gentse oefenmeester. Rami Gershon kreeg een trap op training, maar een scan wees uit dat er weinig aan de hand was.

Oussalah revalideert verder terwijl Belhocine een scan aan de rug kreeg en nog niet trainde. Renato Neto heeft de groepstraining wel al hervat en lijkt klaar voor de wedstrijd tegen Standard. Minder nieuws was er voor Yaya Soumahoro. Hij kreeg een trap op de voet en kon nog niet trainen. De selectie haalt hij niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties