Witsel moet naar Juventus. Waarom? Daarom!

Witsel moet naar Juventus. Waarom? Daarom!
Foto: © Photonews

Volgens Italiaanse bronnen staat Axel Witsel dicht bij een overgang naar het Italiaanse Juventus. De huidige kampioen en leider van Italië is zeker een stap vooruit voor de Rode Duivel, maar waarom is het ook de juiste stap?

1 Carrière in stijgende lijn

Witsel debuteerde in 2006 als 17-jarige knaap voor Standard. Hij evolueerde er snel maar bleef toch tot 2011 in Luik. Benfica plukte de Rode Duivel weg aan de oevers van de Maas. Na één jaar hield hij het in Portugal voor bekeken en trok hij naar Zenit-Sintpetersburg.

Stap voor stap gaat Witsel de ladder omhoog. Na drie jaar Rusland lijkt een nieuwe, hogere trede geen slecht idee. 

2 Serie A: kolfje naar zijn hand

Het spel van de Serie A moet de polyvalente middenvelder zeker liggen. Het strategisch denken met tegelijkertijd technisch voetbal, dat klinkt als Witsel. Zijn speelstijl zal zeker gesmaakt worden in Italië. Hij werd dan ook al meer dan eens vergeleken met een Italiaanse klasbak: Andea Pirlo.

3 Opvolger van l'Architetto

Die Pirlo lijkt stilaan aan het einde van zijn geweldige carrière te komen. In mei wordt hij 36 en dit seizoen miste hij al heel wat wedstrijden door blessures. Witsel zou dus de ideale opvolger kunnen zijn van één van de grootste Italiaanse voetbalartiesten van de afgelopen decennia.

4 Kampioen en het daarbij behorende bal

Juventus staat garant voor het winnen van trofeeën. De laatste drie jaar werd het telkens overtuigend Italiaans kampioen. Ook dit jaar stevent het af of de landstitel. Daarnaast speelt het ook nog de finale van de beker voor het tweede jaar op rij. Champions League-voetbal is dus bijna elk jaar gegarandeerd.

5 Kiezen voor het gezin

Witsel werd nog maar enkele weken geleden papa. Voor zijn vriendin en zijn dochter, is het misschien geen slecht idee om niet in Rusland te blijven. Een bestemming als Italië lijkt dan toch meer aan te spreken voor het gezin Witsel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties