Wie schiet Mitrogol te hulp aan het doelpuntenkanon?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 17 reacties
Wie schiet Mitrogol te hulp aan het doelpuntenkanon?
Foto: © photonews

Youri Tielemans is de enige Anderlecht-speler die Aleksandar Mitrovic de voorbije zes duels - bekerfinale incluis - afloste aan het doelpuntenkanon. Het belang van één man was in de eindfase zelden groter bij paars-wit.

Anderlecht heeft nog zeven speeldagen in het verschiet om de kloof van vijf punten op Club Brugge te reduceren. Geen onoverkomelijke zaak, maar dan moet de recordkampioen dringend efficiënter voor de dag komen.

Mitrogol

Met zestien treffers prijkt Mitrovic bovenaan de topschutterslijst in onze Jupiler Pro League. Opvallend genoeg verschijnt de raskiller doorgaans als een duivel uit een doosje. Opgelegde kansen  - zoals afgelopen zondag in Jan Breydel - wringt hij nog te vaak de nek om.

Defour - Praet

De jongens die op ruime achterstand van Mitrovic volgen zijn Steven Defour (6) en Dennis Praet (5). De Gouden Schoen kende een topmaand net voor de jaarwisseling. De man van zes miljoen net erna. Dat beide spelbepalers nadien uitvielen en nu op zoek zijn naar hun beste vorm, laat zich voelen in de Brusselse efficiënte.

Geen plan B

Waar is de tijd dat Anderlecht hangijzers als Nicolas Frutos of Tom De Sutter in de strijd kon gooien? Dan is Gohi Bi Cyriac (4 seizoenstreffers) vele gradaties minder. In die mate zelfs dat de amper 17-jarige Aaron Leya Iseka de Ivoriaan voorbij snelt.

Schorsing?

Besnik Hasi kan dus maar beter schietgebedjes prevelen dat er met Mitrovic niets gebeurt. Met acht gele kaarten loert een schorsing van twee matchdagen om de hoek. Als hij echter een gemiddelde van één goal per duel kan aanhouden en het duo Defour-Praet hem te gepasten tijde te hulp schiet, hoeft Anderlecht nog niet te wanhopen. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties