Kabananga hoeft hierdoor geen schorsing te vrezen in play-off 3

Timothy Collard
Timothy Collard
| 20 reacties
Kabananga hoeft hierdoor geen schorsing te vrezen in play-off 3
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Junior Kabananga moet zich volgende week dinsdag (28 april) gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie na de vuile fout aan het adres van Lierse-verdediger Daniel Mojsov. Maar wellicht speelt de spits play-off 3 toch gewoon uit.

Aangezien de zaak pas volgende week voorkomt, kan Kabananga komend weekend sowieso nog meespelen tegen Lierse. Maar ook voor wedstrijd vijf, die er overigens alleen komt als Lierse wedstrijd vier niet wint, zal de Vereniging een beroep kunnen doen op zijn spits.

“En waarom dan wel?”, horen we u al denken. Cercle kan namelijk na de uitspraak van volgende week dinsdag beroep aantekenen. En dat beroep behandelen ze bij de KBVB steevast de eerste vrijdag na de uitspraak. Maar de eerste vrijdag na de uitspraak… is 1 mei.

Dag van de Arbeid, en op die dag werkt men niet bij de bond. Als Cercle dus beroep aantekent tegen de schorsing van Kabananga, dan kan die play-off 3 in principe altijd uitspelen. Een eventuele schorsing gaat dan pas in na play-off 3.

Lierse kwaad: "Eigenlijk zijn wij nu twee keer de dupe"

Bij Lierse kan men allerminst lachen met de zaak. “Wij voelen ons zwaar gestraft. Eigenlijk zijn wij nu twee keer de dupe. Eerst omdat Kabananga geen rood krijgt en nu omdat hij wellicht niet geschorst zal worden tijdens play-off 3”, aldus CEO Jan Van Elst in Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties