Preud'homme blaast loftrompet voor verloren zoon: "Hij is een grote meneer"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Preud'homme blaast loftrompet voor verloren zoon: "Hij is een grote meneer"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Gato Silva was al volledig afgeschreven bij Club Brugge, maar de Chileense international is plots opnieuw basisspeler. Al wil dat niet zeggen dat er ook een verlengd verblijf bij Club Brugge in zal zitten. "We moeten ook de wens van de speler respecteren", aldus Michel Preud'homme.

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge huurt Francisco Silva Gajardo van het Spaanse CA Osasuna. De West-Vlamingen hebben dan wel een aankoopoptie op de Chileen in de schuif liggen, maar het is al lang duidelijk die niet zal worden gelicht. 

De reden is simpel: Silva kwam amper in actie voor Club en kreeg vooral de opdracht om de bank warm te houden. "Hij werd natuurlijk tegengehouden door het fenomeen Timmy Simons", legt Michel Preud'homme uit. "Bovendien waren er dan ook de evoluties van Claudemir en Ruud Vormer."

Ook MPH bevestigt overigens nog eens dat Silva volgend seizoen andere clubkleuren zal verdedigen. "We moeten ook de wens van de speler respecteren. Ons idee over Gato is niet veranderd, maar ik begrijp helemaal dat de speler zelf zo geen twee seizoenen wil meemaken."

Grote meneer én perfecte prof

En toch depanneert Silva (door de blessures bij Thomas Meunier en Davy De fauw, nvdr.) nu op de rechtsbackpositie alsof er niets gebeurd is. "En dat is niet simpel", blaast de Luikenaar op de loftrompet. "Daar doe ik mijn hoed voor af. Gato heeft zich een grote meneer en een perfecte prof getoond in moeilijke omstandigheden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties