Club moet één op negen wegwerken in Anderlecht: "We spelen om de titel, hé!"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 28 reacties
Club moet één op negen wegwerken in Anderlecht: "We spelen om de titel, hé!"
Foto: © Photonews

Club Brugge gaat zondag op bezoek bij RSC Anderlecht. De vermoeide West-Vlamingen moeten winnen om een nul op zes en de bijhorende mentale optater te vermijden. Het vertrouwen binnen de blauw- zwarte spelersgroep is alvast intact gebleven.

Door Cédric De Volder

Het wordt alleszins een enorm lastige opdracht voor Club Brugge. Het is al zeventien jaar geleden dat blauw-zwart nog eens kon winnen in het Astridpark. Bovendien lopen de verplaatsingen in play-off 1 bijzonder stroef. Daar is de recente één op negen het bewijs van.

"En net daarom moeten we winnen op het veld van RSC Anderlecht", windt de jonge Sander Coopman er geen doekjes om. "Het klopt wel dat de details beslissen in de nacompetitie. Die vermoeide benen roepen onze fans meestal weg, hé."

Mathew Ryan wil dan weer niet naar de tegenstand kijken. "Anderlecht? Maakt niet uit. Ik wil elke wedstrijd winnen. Het zal moeilijk worden, maar dat is in de play-offs altijd het geval. We spelen enkel topwedstrijden, hé."

We spelen om de titel. Dan voel je de vermoeidheid niet

"Mij ga je niet horen zeggen dat de vele wedstrijden ons parten spelen", besluit de licht geblesseerde Victor Vazquez. "We spelen om de titel. Dan voel je de vermoeidheid niet!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties