De volwassen Tielemans: "Mooiste cadeau voor verjaardag? De titel!"

De volwassen Tielemans: "Mooiste cadeau voor verjaardag? De titel!"
Foto: © Photonews

Youri Tielemans die een nieuw contract tekent. Het is - met enige overdrijving - hetzelfde als Lionel Messi die in ons land neerstrijkt: héél groot nieuws. De protagonist bleef er allemaal kalm onder: "Ik had mijn woord gegeven en dat is heilig voor mij", aldus Tielemans.

Johan Walckiers in Neerpede

Dat woord had Tielemans op de stage gegeven aan Herman Van Holsbeeck. De dag dat hij 18 werd, zou hij tekenen. En zo geschiedde. "Voor mij was dat de perfecte dag", zegt hij zelf. "Ik wou het als meerderjarige doen. Er is nooit discussie geweest dat ik vandaag zou tekenen."

De vraag is hoeveel van de vijf jaar hij zal uitdoen bij Anderlecht. "(kijkt lachend naar Van Holsbeeck) Daar ben ik absoluut niet mee bezig. Ik weet niet hoe lang ik hier ga blijven. Deze club heeft me alles gegeven, dan is het logisch dat ik daar respect voor toon."

Eerste werk deze morgen was mijn rijbewijs ophalen

En hij benadrukt daarbij dat het zijn beslissing was. "Ik weet dat er interesse is. Ik heb naar mijn ouders geluisterd, maar ik wist het voor mezelf ook wel hoor. Dit was geen moeilijke beslissing."

De dag dat hij meerderjarig werd, kon hij ook zijn rijbewijs gaan afhalen. "Dat was mijn eerste werk deze morgen: naar het stadhuis gaan om mijn rijbewijs te halen. Welke auto ik koos. (wijst grijnzend naar beneden) Daar staat hij, die grijze Audi", zei de 18-jarige met de grote glimlach op het gelaat."

Ik ga nog talen studeren... Spaans? Russisch is ook mooi

Tielemans heeft dit seizoen ups en downs gehad, maar lijkt er nu helemaal bovenop. "En ik heb het gevoel dat het volgend seizoen nog beter kan als ik geen tijd in mijn school meer moet steken. Misschien ga ik wel nog talen studeren, want dat is belangrijk. Welke dat weet ik niet. Spaans? Misschien. Maar Russisch is ook mooi hé", knipoogde hij richting Van Holsbeeck.

"Ik voel me beter en beter en wil me à fond geven. Een overwinning tegen Brugge het mooiste verjaardagscadeau? Een nieuwe titel, dat zou het mooiste cadeau zijn. Maar daarvoor moeten we winnen van Brugge. En ik hoop dat ik de volgende weken beslissend kan zijn en mijn ploeg aan de titel kan helpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties