Ook Van Holsbeeck hekelt bondsinstanties: "We hadden geaccepteerd dat VdB opgeroepen werd"

Ook Van Holsbeeck hekelt bondsinstanties: "We hadden geaccepteerd dat VdB opgeroepen werd"
Foto: © photonews

Silvio Proto moet na beroep van het Bondsparket toch weer in Brussel zich gaan verantwoorden voor zijn fout op Teddy Chevalier. Een calvarietocht voor het Anderlechtse huishouden, dat pas morgen weet of het zijn eerste doelman zal mogen gebruiken of niet.

Johan Walckiers in Neerpede

Bij paars-wit schuwen ze de zware uitspraken, want ze voelen zich door de buitenwereld wat gepakt door de aanstelling van Roger Vanden Stock als voorzitter van de Pro League. "Er waren twee clubs die voor een onafhankelijke voorzitter waren: wij en Standard. Voor één keer was ik het eens met Duchâtelet", aldus Van Holsbeeck.

Maar de rest van de clubs wou liever een interne voorzitter. "En dan was er snel unanimiteit over Roger Vanden Stock", vervolgt de manager. "Het is alsof wij de pressie voeren. Bij Proto stellen we vast en voor de rest zwijgen we."

Iedereen op dezelfde manier behandeld

Maar over de Reviewcommissie als instantie wou hij wel het één en ander kwijt. "Ik heb al gezegd: Reviewcommissie: ja. Maar dan wel op een manier waarop het voor iedereen hetzelfde is. Dit is voor niemand goed. Van Westerlo tot Anderlecht: iedereen moet hetzelfde behandeld worden en alle fases moeten dan bekeken worden."

"Kijk, wij hadden geaccepteerd dat Anthony Vanden Borre zou opgeroepen zijn voor zijn fout op Simon. Maar dat gebeurde niet. Dat hebben we zelfs in ons betoog gezegd. Maar de ene fase wel en de andere niet... Dat is niet correct.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties