Volgend seizoen amper 17 ploegen in tweede klasse: "Het kan niet anders"

Volgend seizoen amper 17 ploegen in tweede klasse: "Het kan niet anders"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nu ook Eendracht Aalst geen licentie krijgt voor volgend seizoen, is de kans zeer groot dat er volgend seizoen amper 17 teams in tweede klasse zullen huizen. Reden daartoe is simpel: er is geen 18e ploeg met een licentie voor het profvoetbal.

Eendracht Aalst kreeg er geen, terwijl Woluwe-Zaventem en Racing Mechelen zelfs geen licentie aanvroegen. Bovendien zijn bij Bergen de boeken neergelegd.

Vanuit derde klasse hebben enkel Union, Coxyde en Deinze echter een licentie gekregen. Gevolg: vier teams die wegvallen en slechts drie teams die in de plaats komen. 

Jammer, maar het zal niet anders kunnen

En dus volgend jaar maar 17 teams in tweede klasse? "Het zal niet anders kunnen", aldus Guy Craybex, voorzitter van de Nationale Voetballiga tegen Belga. "En dus zal er elke week een team vrij zijn. Jammer."

Hasselt plant wel nog een beroepsprocedure voor een burgerlijke rechtbank en er bestaat altijd nog een mogelijkheid dat het stamnummer van Bergen op een of andere wijze wordt gekocht, maar normaal gezien zal er volgend jaar wel degelijk met een team minder worden gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties