Waar is het oppermachtige Bayern? Derde nederlaag op rij

Bayern München lijkt de weg helemaal kwijt te zijn. Na de rammeling van Barcelona verloor het nu in de eigen competitie van FC Augsburg. Borussia Dortmund won dan weer van Hertha BSC en die laatste moeten beginnen vrezen voor degradatie.

Bayern München - FC Augsburg 0-1

Pépé Reina mocht eens in de goal beginnen, maar kon daar niet lang van genieten. Al snel kreeg hij een rode kaart voor het onderuit halen van de doorgebroken Bobadilla. Augsburg kreeg een strafschop, maar Verhaegh schoot die op de paal.

Bayern kreeg voor rust nog de beste kans, maar Lewandowski raakte de lat. Ook Götze dreigde een paar keer, zonder succes. In de tweede helft zag Lewandowski nog een schot gestopt door de keeper.

Twintig minuten voor tijd klom Augsburg verrassend op voorsprong: een schitterende treffer van Bobadilla die de voorzet van Hojbjerg achter zijn steunbeen in doel devieerde. Na nederlagen tegen Leverkusen en Barcelona is dit het derde verlies op rij voor Bayern, dat ook al door Dortmund uitgeschakeld werd in de halve finales van de Duitse beker.

Borussia Dortmund - Hertha BSC 2-0

Hertha BSC moet door de nederlaag nog steeds vrezen voor degradatie. De Borussen hadden al na tien minuten een goal beet dankzij Mats Hummels, die een hoekschop binnen kon koppen.

In de tweede helft bediende Mkhitaryan Durm en de verdediger scoorde zijn eerste goal ooit in de Bundesliga. De overwinning voor Dortmund kwam niet meer in gevaar.

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 3-0

De eerste helft was er één om gauw te vergeten. Veel overtredingen en harde duels, maar geen kansen. Vijf minuten na rust was het wel raak. Kruse scoorde zijn elfde van het seizoen en negen minuten voor tijd gaf Herrmann de doodssteek aan Bayer door een rebound binnen te tikken. Traoré zette de bordjes nog op 3-0.