Overzicht Serie A: Degradatie is een feit voor Mudingayi

De Wit Bram

In de Serie A stonden vanmiddag 4 wedstrijden op het programma. Het waren vooral de ploegen onderin die op zoek waren naar broodnodige punten. Het werd een doelpuntenrijke namiddag waarbij Atalanta als grote winnaar uit de bus kwam.

Palermo-Atalanta 2-3

Atalanta, net boven de degradatieplaatsen, kon de hete adem van achtervolger Cagliari, dat gisteren 1-1 ging gelijkspelen op het veld van Juventus, voelen en ging op zoek naar de 3 punten op het veld van Palermo.

Atalanta ging furieus van start, en na 17 minuten stond de 0-2 op het scorebord. Vlak voor rust lukte Palermo de aansluitingstreffer, maar even na de pauze nam Gomez alle twijfels weg. Na een rode kaart voor Atalanta-speler Avramov kreeg Palermo een penalty, maar deze werd gemist.

Rigoni bracht 20 minuten voor tijd de spanning nog terug in de wedstrijd met de 2-3, maar daar bleef het bij. Een belangrijke zege voor Atalanta, dat zo met nog drie wedstrijden te spelen 8 punten voorsprong heeft op Cagliari.

Cesena-Sassuolo 2-3

Cesena, de voorlaatste in de Serie A, stond voor een loodzware opdracht. Met nog 4 speeldagen voor de boeg was de kloof met de laatste veilige plaats 9 punten. Tegen Sassuolo, de nummer 16, moest er dus absoluut gewonnen worden om nog een waterkans te behouden op een verlengd verblijf in de hoogste klasse.

De wedstrijd kon niet beter beginnen en na een halfuur spelen stond het al 2-0 voor de thuisploeg. De spelers van Sassuolo zullen tijdens de rust een donderspeech gekregen hebben, want nauwelijks 25 minuten later stond het 2-3. Dat werd ook de eindstand en zo zakt Cesena uit de Serie A.