Analyse Genk legt uit met onze hulp: "Dit moet allemaal anders volgend seizoen"

Genk legt uit met onze hulp: "Dit moet allemaal anders volgend seizoen"
Foto: © Photonews

Racing Genk pakte dan wel 15 op 18 in play-off 2, het avontuur draait door de prestaties van KV Mechelen op een sisser uit. Geen play-off 1 en nu ook geen strijd om een Europees ticket: Racing Genk schoot volledig naast de doelen. Aanvoerder Thomas Buffel legt uit hoe het volgend jaar moet.

Door Aernout Van Lindt

Speel meer alles of niets

Het grote verschil tussen pakweg KV Kortrijk en Racing Genk dit seizoen: de Kerels trokken continu volop vooruit, omdat een gelijkspel niets waard is.

“Bij ons bleef het te vaak 0-0 of 1-1, ook al waren we zeker niet de mindere ploeg. Te veel gelijke spelen, dat is niet goed”, aldus Thomas Buffel.

Zoek snel een nieuwe trainer

Een voorbereiding maken met een trainer en hem dan na 1 speeldag de laan uitsturen. Een seizoen kan beter beginnen, snappen ze ook in Genk.

“Er was veel onduidelijkheid in het begin van het seizoen. Dat moet er uit. We kregen een nieuwe trainer die tijd nodig had, het heeft ons play-off 1 gekost.”

Zoek een scorende spits

“We hebben Mboyo te lang moeten missen”, gaf McLeish voor de vijfde keer aan dit seizoen. “Het is geen verwijt naar Monrose en De Ceulaer toe, maar ze waren ook te lang buiten strijd om ons in play-off 1 te krijgen.”

Rest de vraag: als De Ceulaer moet vertrekken, wie gaat dan zorgen voor de doelpunten volgend seizoen? Gokken op een revival van Mboyo is gevaarlijk, er moet gewoon een extra spits bij. Liefst een vlotscorende, want de efficiëntie is een majeur werkpunt.

Mik gewoon op de titel

Wie mikt op plek 6, hoeft maar net zijn doel niet te bereiken om tot de krochten van play-off 2 te worden veroordeeld. En zo geschiedde voor de Limburgers. Voor het tweede seizoen op rij is er bovendien geen plaatsing voor Europees voetbal. 

Onze tip is dan ook duidelijk: mik op de titel, dan mag je er drie plaatsen naast zijn en heb je nog een Europees ticket. “We moeten meer ambitie tonen en niet gewoon blij zijn om in play-off 1 te raken. We moeten meer durven ambiëren”, wil ook Buffel hoger dan plek 6 raken volgend seizoen.

Laat de jonkies doorgroeien

Is het dan al kommer en kwel bij de Smurfen? Wel nee, integendeel. 2014-2015 was het jaar waar we heel wat nieuwe namen ontdekten of zagen doorgroeien.

Castagne, Schrijvers, Gerkens, Okriashvili en recenter ook nog Milinkovic-Savic, N’Didi en op de slotspeeldag kreeg ook Wouters nog een kans. Talent genoeg bij de Genkies, nu is het zaak om ze te laten onbolsteren.

“Die jonge gasten tonen zich, dat is alleen maar positief voor de toekomst”, liet Buffel zich over hen uit.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties