Aftellen naar de ontknoping: dit waren de momenten van het seizoen

Aftellen naar de ontknoping: dit waren de momenten van het seizoen
Foto: © Photonews

Het voelt zo niet aan, maar binnen een dikke week zit onze competitie erop. Wie kan zich nog herinneren dat Standard op 25 juli 2014 Charleroi helemaal van de mat speelde? Het was een seizoen vol verrassingen en vreemde of dolkomische momenten.

We kunnen dan ook stilaan gaan beginnen met het seizoen 2014-2015 uit te wuiven. Op speeldag 1 gaf Standard meteen een klet aan Charleroi en leek niemand nog een eurocent om eventuele kansen van de Zebra's op play-off 1 te geven. Hetzelfde telde eigenlijk voor Kortrijk na verlies in Waregem in het openingsweekend.

Supportersprotesten

Maar het was vooral het seizoen van de supportersprotesten. Velen vroegen om respect voor de fans en waren tegen de play-offs, maar er waren ook specifieke acties.

Tijdens Standard - Zulte Waregem werd de wedstrijd uiteindelijk zelfs stilgelegd na blijvende onlusten, de fans van Racing Genk bleven maandenlang bijzonder scherp op hun bestuur, spelersbussen van Kortrijk en andere teams werden om diverse redenen geblokkeerd, ... Er viel altijd wel iets te beleven.

Reviewcommissie

Vanaf dit seizoen hebben we een reviewcommissie. Al gaf die dit seizoen meer extra last dan voordelen. Sommigen werden gestraft, anderen niet.

De willekeur deed velen pijn, naar volgend seizoen toe zal er ernstig moeten worden nagedacht hoe dit verder kan en moet bestaan. Iedereen oproepen lijkt de logsiche oplossing.

Afscheid nemen

Jammer genoeg hebben we dit seizoen ook dikwijls afscheid moeten nemen. Niet enkel figuurlijk van weer heel wat coaches in wat toch weer een duiventil leek, ingezet door het ontslag van Ferrera bij Genk na ... 1 speeldag.

Maar ook letterlijk: Tim Nicot en Gregory Mertens ontvielen ons de voorbije weken na hartfalens, in januari moesten we ook al afscheid nemen van de verongelukte Junior Malanda. Wat dat betreft mag 2015-2016 sowieso rustiger worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties