Roger Lambrecht, de meest gehaaide onderhandelaar in eerste

Roger Lambrecht, de meest gehaaide onderhandelaar in eerste
Foto: © Photonews

Peter Maes en Genk, het is een flirt die nu al enkele jaren duurt. Voor elk seizoen en bij elk trainersontslag duikt de naam van de voormalige doelman op bij de Limburgers. Dit seizoen lijkt het er van te komen. Of duikt er toch nog een pad in de mand op?

Maes wou eigenlijk vorig seizoen al zijn koffers in het Limburgse neerzetten, maar onderhandelen met Roger Lambrecht is als olie loskrijgen van een Qatarese sjeik: er moeten euro's op tafel komen. De bandenmagnaat is - gepokt en gemazeld door 20 jaar aan de macht bij een eersteklasser - misschien wel de meest gehaaide onderhandelaar in eerste klasse.

Emotie speelt niet mee bij Lambrecht

Lambrecht laat zich bijstaan door vakmensen. Zoals hij dat in zijn voetbalclub met Willy Reynders doet, heeft hij in het zakenleven een batterij aan contractspecialisten en advocaten in zijn 'speed dial' staan. 

Dat Maes zelf moet gaan onderhandelen over de afkoopsom van 800.000 euro geeft aan dat Genk zelf niet al te goed weet hoe ze moeten aanbrengen dat ze zoveel niet willen betalen. Met Maes heeft Lambrecht een goeie band, maar emotie heeft nog nooit meegespeeld in één van de beslissing van de preses.

De kans is dus groot dat Maes van een kale reis thuiskomt. Lambrecht zal voet bij stuk houden, net als hij deed in de 'zaak De Bock', net als hij met Vanaken doet (vraag maar aan Club) en net zoals hij met Alexander Scholz deed. 

Maes zal zelf zijn contract niet verbreken

Dat Genk de afkoopsom op tafel zal moeten leggen, staat als een paal boven water. Volledig geldelijk of gedeeltelijk in de vorm van spelers, maar Lambrecht zal zijn zin krijgen. Daar staat de voorzitter om bekend. Dat Maes zelf zijn contract zal verbreken, zien we niet direct gebeuren. Maes beroept zich altijd op zijn ethische gedragscode en leeft daar ook naar.

Dat Maes naar Genk zal trekken, is quasi een certitude. Genk hoopt zelfs stilletjes om de overgang volgende week aan te kondigen. Maar zoals gezegd: haal die duiten dan maar boven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties