Goed nieuws voor Rode Duivel

De Wit Bram
| 2 reacties
Goed nieuws voor Rode Duivel
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michy Batshuayi maakte dit seizoen de overstap van Standard naar Marseille. Bij de Franse topclub zit de aanvaller van de Rode Duivels echter vaker op de bank dan hem lief is. Daar zou volgend jaar wel eens verandering in kunnen komen.

De ploeg van coach Bielsa beleeft een sterk seizoen en was lang in de running voor de titel. In de maand april haalden ze echter 0 op 12 en mochten ze hun titeldromen opbergen. Nu staat de club van Batshuayi op een 4e plaats, met nog 1 speeldag op het programma.

Dat succes heeft Marseille voor een groot stuk te danken aan hun Franse spits André-Pierre Gignac. In de Ligue 1 vond hij in 35 wedstrijden 21 keer de weg naar het doel. Dat zou hem nu een transfer opleveren naar het Russische Dinamo Moskou, waar hij ex-ploegmaat Valbuena zal treffen.

Volgend seizoen basisspeler?

De transfer van de Fransman, die tweede staat in de topschutterslijst, hangt al een tijd in de lucht. Ondanks pogingen van West Bromwich om de aanvaller naar de Premier League te halen, lijkt Gignac voor een Russisch avontuur te kiezen.

Dat zou goed nieuws zijn voor Batshuayi. De 21-jarige spits kreeg door het sterke seizoen van Gignac vaak niet meer dan een invallersrol toebedeeld. In zijn invalbeurten liet hij vaak mooie dingen zien en scoorde hij toch 9 doelpunten. Volgend seizoen een vaste basisplaats afdwingen is dus het objectief.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties