Niet iedereen is een Hazard

De Wit Bram
| 7 reacties
Niet iedereen is een Hazard
Foto: © Photonews

Mathias Bossaerts vertrok als 15-jarige naar Engelse topclub Manchester City maar ziet nu een terugkeer naar Anderlecht wel zitten. Hij is lang niet het enige Belgische goudhaantje dat op jonge leeftijd het buitenlandse avontuur opzocht. Maar wie is er eigenlijk doorgebroken van al dat jong geweld?

Adnan Januzaj (20) is zo iemand. De Rode Duivel met Albanese roots maakte als 16-jarige knaap de overstap van Anderlecht naar Manchester United. Hij liet vorig jaar als flankaanvaller mooie dingen zien, maar door het nieuwe systeem van Van Gaal kwijnt hij dit jaar vooral weg op de bank.

Zakaria Bakkali (19) vertrok al als 12-jarige jongen van Standard naar PSV. Vorig seizoen leek voor hem de start te worden van een mooie carrière, maar door onder meer problemen bij de contractbesprekingen werd hij dit seizoen zelfs verwezen naar de B-kern van de Lampenclub.

Enkele seizoenen geleden vertrokken bij Anderlecht de broertjes Musonda naar Chelsea. Zeker Charly Musonda Junior (18) wordt beschouwd als één van de grootste talenten in Europa. Hij laat geregeld mooie dingen zien bij de beloften van Chelsea en wordt een mooie toekomst voorspeld.

Iemand die wel succesvol is na op jonge leeftijd vertrokken te zijn, is Eden Hazard (24) Hij ging op 14-jarige leeftijd van Tubeke naar Lille, waar hij jarenlang het mooie weer maakte. Ondertussen is de Hazard een echte superster geworden die al verschillende individuele en collectieve trofeeën won.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties