Vanhaezebrouck in quotes, van vorig jaar tot nu: via play-off 1 en derde plaats naar... titel?

De Wit Bram
| 9 reacties
Vanhaezebrouck in quotes, van vorig jaar tot nu: via play-off 1 en derde plaats naar... titel?
Foto: © Photonews

AA Gent kan morgen kampioen worden als het wint thuis tegen Standard. De Ghelamco Arena is uitverkocht, het eventuele titelfeest is gepland, de titelstress bij al wat blauw-wit is stijgt. Toch hebben ze bij Gent de titelambities lang afgehouden, in het bijzonder coach Vanhaezebrouck. Een overzicht.

“Ik wil deze club terugbrengen naar waar ze hoort.”

Hein Vanhaezebrouck werd begin mei van vorig jaar officieel voorgesteld als de nieuwe coach van AA Gent. De ploeg was vorig seizoen op een punt van play-off I gestrand en gaf Vanhaezebrouck opnieuw een kans bij een topclub na zijn mislukt avontuur bij KRC Genk.

“Met dit budget, met deze spelers, met het schitterende stadion en deze mogelijkheden is het logisch dat wij dit seizoen play-off 1 spelen.”

Concrete ambities worden uitgesproken vlak voor het begin van het nieuwe seizoen. Coach Vanhaezebrouck, die net zijn eerste training heeft afgewerkt bij de Buffalo’s, komt terug op de verwachtingen van de supporters en het bestuur.

“Wij kijken naar play-off 1: 51 punten zouden moeten volstaan”

Net voor de start van de play-offs wint Gent met 0-1 op het veld van Waasland-Beveren. De Oost-Vlaamse ploeg verloor nog niet in 2015 en staat met 51 punten op een knappe 3e plaats, slechts 4 punten achter leider Club Brugge. Toch blijft Hein zich focussen op het behalen van PO I.

“Als, als, als... Ik mik nog altijd op de derde plaats”

Gent ging op de laatste speeldag nog winnen op het veld van Anderlecht en ook in de play-offs draait het prima. Eind april, halfweg PO I, verloor het enkel nog maar op Charleroi en staat het op slechts 2 punten van leider Club. Iedereen rekent Gent bij de titelkandidaten, maar zelf houden ze de boot af.

“Nu begrijpt iedereen wellicht waarom wij ons geen titelkandidaat noemen”

Een week later staat Gent zelfs alleen aan kop dankzij een overwinning op het veld van Kortrijk, terwijl Club onderuit gaat op Standard. Spits Laurent Depoitre wordt voor 2 speeldagen geschorst door de Reviewcommissie, en dat zit de trainer duidelijk hoog. Nog steeds geen titelkandidaat dus.

"Ik heb toch nooit gezegd dat we niet voor de titel gingen?"

17 mei 2015: Gent wint met 2-3 op het veld van Club en doet een gouden zaak in de titelstrijd. Vanhaezebrouck probeert nog steeds rustig te blijven, maar kan niet anders dan eindelijk toe te geven dat Gent vol voor de titel gaat. Dat doet hij natuurlijk geheel op zijn eigen wijze. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties