Denayer voelt geen druk om Kompany te vervangen: "Bij Celtic speel ik ook tegen toppers"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 23 reacties
Denayer voelt geen druk om Kompany te vervangen: "Bij Celtic speel ik ook tegen toppers"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jason Denayer heeft er een uitstekend seizoen opzitten met Celtic Glasgow. Meer zelfs: door de afwezigheid van de geschorste Vincent Kompany mag de verdediger normaliter ook in Frankrijk en Wales zijn kunstjes tonen. "Ik voel alleszins geen extra druk om bij de nationale ploeg te spelen."

Cédric De Volder in Knokke-Heist

Door de afwezigheid van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen is de spoeling in het hart van de defensie dun geworden. Met andere woorden: de basisplaats van Jason Denayer staat eigenlijk zo goed als vast.

"Natuurlijk hoop ik te spelen", zijn dan ook de logische woorden van de 19-jarige Brusselaar. "Ik weet nog dat ik tijdens mijn opleiding op de Académie Guillou van zo'n wedstrijden aan het dromen was."

Kompany? Ik hou er ook van om de voetballende oplossing te vinden

De voetstappen om in te treden zijn alleszins groot. Alhoewel: Denayer is eenzelfde type verdediger als Kompany. "Ik hou er inderdaad ook van om de voetballende oplossing te vinden. Maar dat wil niet zeggen dat we hetzelfde profiel hebben."

"Ik voel alleszins geen extra druk om bij de nationale ploeg te spelen", besluit Denayer. "Met Celtic speel ik ook elke week tegen sterke aanvallers en goede ploegen. En daar trek ik me ook goed uit de slag, hé."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties