Agressieve jeugdvoetballer (16) zwaar gestraft voor rammeling aan ref

De Wit Bram
| 17 reacties
Agressieve jeugdvoetballer (16) zwaar gestraft voor rammeling aan ref
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voetbalbond heeft een zware straf uitgesproken tegen een jeugdvoetballer die een jonge scheidsrechter uit frustratie tegen de grond sloeg. De agressieve speler wordt voor vijf jaar verbannen van het voetbalveld, zo meldt Het Nieuwsblad.

Het incident deed zich voor op 25 april, bij een jeugdwedstrijd tussen KFC Heusden en FC Tenstar Melle. Nadat de 16-jarige scheidsrechter Arjen T’Sjoen floot voor buitenspel, werd een speler van Tenstar kwaad en begon hij te schelden tegen T’Sjoen. Die gaf hem eerst geel, en daarna ook rood.

De agressieve tiener leek van het veld te stappen, maar keerde terug op zijn stappen en sloeg de ref tegen de grond. Het incident past in een lange rij van geweld tegen scheidsrechters, en daarom wilde de voetbalbond een voorbeeld stellen.

Mogelijk einde carrière

De disciplinaire commissie van de Oost-Vlaamse voetbalbond besliste om de speler een zware tuchtsanctie van vijf jaar op te leggen. Voor zo’n jonge voetballer betekent dat wellicht meteen het einde van zijn carrière. Ook heeft Tenstar Melle de speler meteen uit de club gezet na het incident.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties