Wilmots komt terug op hele heisa: "Wie gaat me tegenhouden als ik weg wil?"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 30 reacties
Wilmots komt terug op hele heisa: "Wie gaat me tegenhouden als ik weg wil?"
Foto: © photonews

Volg Belgiƫ nu via WhatsApp!

Het zijn turbulente weken geweest voor Marc Wilmots. De selectieheer van de Rode Duivels kon naar Schalke 04, maar de Duitsers kozen in extremis toch nog voor een andere coach. Nu blikt Wilmots nog eens terug op de voorbije weken.

Een vertrek naar Schalke 04 zat er dan toch niet in voor de bondscoach. "Het was voor mij onmogelijk om samen te werken met sportief directeur Horst Heldt. Hij ziet de zaken anders. Ik heb een andere visie op rekrutering, op spelers die moeten aangetrokken worden en ik zou in die dossiers geen inspraak gehad hebben.”

"Alleen Schalke had me kunnen losweken bij de Rode Duivels. Maar toen mijn vrouw terugkwam van de onderhandelingen, hebben we gezegd: 'Neen, dit is mijn Schalke niet meer, het is niet meer zoals vroeger.' Ik was geen vragende partij om te vertrekken”, aldus Wilmots in Sport/Voetbalmagazine.

Maar plots maakte Schalke het nieuws zelf bekend. Iets waar Wilmots geen begrip voor heeft. "Een woord is een woord. Ik dacht echt dat ze een week zouden zwijgen, want de Duitse mentaliteit heeft respect voor de sport, voor de mensen en de nationale ploeg. Dus had ik dit helemaal niet verwacht. Ze hebben het gedaan om schade toe te brengen en zichzelf te beschermen.”

"Als ik zin heb om een nieuwe uitdaging aan te gaan, wie houdt me dan tegen?"

Wilmots geeft in het weekblad nog aan dat hij bij de Rode Duivels blijft tot 2016, maar toch sluit hij een vertrek niet uit. "Toen ik mijn contract verlengde heb ik gezegd dat ik niet kon beloven dat ik het zou uitdoen, want toen was er die clausule.”

“Ze zeiden: 'Hoe is het mogelijk? Hij heeft net bijgetekend en hij wil al vertrekken.' Maar ik heb nooit gezegd dat ik effectief zou vertrekken! Ik heb gewoon gezegd dat ik met die clausule vrijheid wou. (…) Kom dus achteraf niet huilen. De enige angel is dat ik degene ben die beslist wanneer hij de clausule wil activeren. Daar ben ik duidelijk in geweest: ik blijf tot 2016."

"Het leven is kort, ik heb nog veertien jaar voor ik zestig word. Als ik zin heb om een nieuwe uitdaging aan te gaan, wie houdt me dan tegen? Ik ben toch een vrij man, denk ik. Kent u veel Belgische trainers die de kans gekregen hebben om in het buitenland te werken? Dat men me niet komt vertellen dat ik geen vaderlandsliefde heb!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties