Gent troefde Hannover af voor toptransfer: "Zonder Champions League zat hij hier niet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 89 reacties
Gent troefde Hannover af voor toptransfer: "Zonder Champions League zat hij hier niet"
Foto: © Photonews

Met Erik Johansson haalde AA Gent een stevige pion voor de verdediging. De Zweed is huidig international en speelde met Malmö al Champions League. De transfer had heel wat voeten in de aarde.

Sander De Graeve in Gent

Dat geeft algemeen manager Michel Louwagie alvast aan. "De onderhandelingen waren lang en moeilijk. We hebben een maand lang gepraat om tot een overeenkomst te komen." Eindelijk is de Zweedse centrale verdediger van 1m92 van Gent.

Er waren ook andere, kapitaalkrachtige, kapers op de kust. "Hannover wou hem ook en kon heel wat meer loon betalen. Dat is een ploeg met een budget van meer dan 85 miljoen euro. Daar kunnen wij met ons budget van 50 miljoen niet mee concurreren."

Tussenstap naar de Premier League

Toch koos Johansson voor Gent. "De Champions League spelen was heel belangrijk in mijn keuze", aldus de rijzige Zweed. "Verder is dit een club in stijgende lijn, met een gloednieuw stadion. Dit is een ideale stap voor me." Hij wil namelijk naar de Premier League.

"Dat is de droom van alle Zweedse voetballers, die competitie zien we allemaal van kleins af aan op televisie." Hij moet wel nog even terug naar Malmö. "Ze wilden absoluut dat hij de kwalificatiematch voor de Champions League nog zou spelen", aldus Louwagie. Op 23 juli is hij in Gent terug.

Nog even naar Malmö

Gent mag terecht trots zijn op deze transfer. Een huidige international met ervaring, die aan zijn beste jaren begint -de Zweed is 26- zag je vroeger enkel naar Anderlecht, Club of Standard trekken. De Champions League legt Gent geen windeieren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties