Nathan Goris: "Met de humor in het Frans hink ik nog achterop"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 7 reacties
Nathan Goris: "Met de humor in het Frans hink ik nog achterop"
Foto: © photonews

Onder leiding van Younes Zerdouk, die Lierse SK vorig jaar tot kampioen kroonde bij de beloften, zijn de Pallieters aan een volgend hoofdstuk begonnen in tweede klasse. Hoe voelt vreemde eend in de bijt Nathan Goris zich bij de nieuw ingeslagen weg?

Door Diederik Geypen

Ankomah, Yakubu, Benson, Sabir, ... Stuk voor stuk jongens die met hun technische frivoliteit indruk maakten in de oefenpartij tegen Westerlo (1-0-winst). "Door de opleiding kennen ze elkaar door en door. Ze zijn samen opgegroeid", vertelt doelman Goris tegenover Voetbalkrant.com.

De coach waakt erover dat alles professioneel blijft

"Bij mij was dat net het tegenovergestelde. Ik kwam uit de jeugd van Lierse en kende veel mensen rond mij waar ik mee groot ben geworden. Dit is vreemd voor mij."

Hoe voelt een man van het huis zich bij de nieuw ingeslagen weg? "Ik kan me er wel in vinden", aldus Goris. "Het is natuurlijk aanpassen."

"Ik kan me wel uit de slag trekken in het Frans. Maar met de humor hink ik nog acherop. Het duurt al eens iets langer vooraleer ik de mop snap." (lacht)

"Er zitten veel culturen bij elkaar. Tachtig procent van onze spelers volgt de ramadan, dus trainen we 's morgens en 's avonds. De coach waakt erover dat alles professioneel blijft. Dat hebben deze jongens wel nodig", besluit Goris.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties