Lepoint: "Daarom ben ik naar België teruggekeerd"

Lepoint: "Daarom ben ik naar België teruggekeerd"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Charlton kreeg Christophe Lepoint in het tweede deel van vorig seizoen amper kansen, nu is de middenvelder terug in België. Bij Zulte Waregem wil hij meer spelen en zijn goed gevoel terugvinden. "Want in Engeland was ik niet helemaal gelukkig."

Door Aernout Van Lindt

1 basisplaats, 5 invalbeurten en 91 speelminuten. Tot zover de statistieken van Christophe Lepoint bij het Engelse Charlton Athletic. Het jeugdproduct van Anderlecht keerde maar wat graag terug naar België.

"Ik wil graag meer spelen, dat zeker en vast", geeft Lepoint toe. Maar er is meer: "Ook voor mijn gezin was het belangrijk om in België te spelen, ze voelen zich hier goed en daarom ben ik ook teruggekeerd."

Leidersfiguur? Dat zit wel in me

Bij Essevee moet hij extra ervaring en leiderschap brengen: "Een leidersfiguur, dat zit wel in me. Samen met onder anderen Mbaye en Sammy kunnen we de jongeren wel helpen. De mix is hier uitstekend, dat is enkel positief."

Ook de relatie met coach Dury - die Lepoint nog kent van bij AA Gent - is goed: "Ja, ik weet van de coach wat hij wil. Zijn aanpak en manier van werken bevalt me erg."

Rest de vraag: waar kan het schip stranden voor Essevee dit seizoen? "Er zit veel concurrentie in de ploeg, we zullen moeten vechten voor onze plaats. Met deze kern moeten we gaan voor play-off 1, we willen gas geven voor de fans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties