Ex-coach weerlegt kritiek: "Benteke is één van de beste 9's die ik in een héél lange tijd zag"

Ex-coach weerlegt kritiek: "Benteke is één van de beste 9's die ik in een héél lange tijd zag"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Paul Lambert is de manager die in 2012 wel iets zag in de jonge Christian Benteke. Hij betaalde toenertijd 8 miljoen euro voor de aanvaller, maar die investering verdiende hij dubbel en dik terug. Volgens de in februari ontslagen manager wordt hij een fantastische aanwinst voor Liverpool.

"Hij gaat het schitterend doen", aldus Lambert. "Ik had Christian gisteren aan de telefoon en had een goed gesprek met hem. Ik ben blij voor hem dat hij naar een heel grote club kon."

Hij stond derde na Ronaldo en Messi!

Lambert weerlegt ook de kritiek van de fans. "Ik hoor dat hij enkel kan scoren op voorzetten. Wel, ik verzeker je dat Benteke zal scoren voor Liverpool. Als ze kansen afdwingen, zal hij ze afmaken. Hij is heel goed met zijn voeten. Ik wist dat trouwens al voor ik hem haalde."

"Hij zal alle soorten goals scoren. Dat bewijst zijn eerste jaar bij Aston Villa, toen was hij echt een fenomeen. Hij stond derde na Ronaldo en Messi in het doelpuntengemiddelde. Ik denk dat hij één van de beste 9's is die ik in een heel lange tijd zag", besloot Lambert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties