Capon verkoos KVO boven Kortrijk: "Het moet nog blijken of dit een stap vooruit is"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Capon verkoos KVO boven Kortrijk: "Het moet nog blijken of dit een stap vooruit is"
Foto: © Photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Yves Vanderhaeghe trok in het tussenseizoen naar KV Oostende en nam mee: Brecht Capon. De flankverdediger heeft alvast zin in een avontuur in zijn thuisstad. "Al moet het nog blijken of dit ook effectief een stap vooruit is."

Door Cédric De Volder

Brecht, hoe is de aanpassing verlopen? 

"Ik ben ondertussen goed geïntegreerd in de groep, maar het liep moeilijker dan verwacht. Bij KV Kortrijk was ik na zes jaar één van de bekende gezichten, hé."

Je kent de technische staf heel goed. Is dat een voordeel?

"Het is gemakkelijk dat ik de trainingen en de oefeningen ken. Bovendien is het een blijk van vertrouwen dat de coach me naar hier heeft gehaald. Maar er is ook nog een spelersgroep om te leren kennen."

Je naam werd al een poosje aan KV Oostende gelinkt. 

"Ja, dat klopt. Maar eigenlijk was er nooit contact tot enkele dagen voor het akkoord. Ik had gesprekken met Yves Vanderhaeghe en Luc Devroe en heb dan de knoop doorgehakt. Eerlijk? Het was een moeilijke nacht.

Wat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om KVK te verlaten? 

"Het is leuk om terug te keren naar Oostende. Ik begon mijn carrière ooit bij Hermes Oostende, mijn ouders wonen op tweehonderd meter van het stadion en ik had nog een abonnement met mijn grootvader zaliger."

En misschien belangrijker: is het een stap vooruit? 

"Ja, dat zal nog moeten blijken. Ik heb drie keer play-off 1 gehaald met KV Kortrijk. Het zou leuk zijn om dat ook met Oostende te halen. Maar dat blijft momenteel koffiedik kijken."

Iedereen wil het te mooi doen, terwijl in het voetbal enkel de puntjes tellen

De overstap van Yves Vanderhaeghe deed een pak stof opwaaien. Hoe waren de reacties bij jou?

"Ik had een beetje schrik voor de mening van de Kortrijk-fans na de voorhistorie met Yves, maar het bleef vooral positief. Ik heb zes jaar alles gegeven voor de Kerels. Dan kan ik iedereen recht in de ogen kijken, denk ik."

Tot slot, Brecht. Hoe schat je de kracht van KVO in?

"Er loopt hier een pak talent rond. Voetballen zal dus geen probleem zijn. Maar soms wil iedereen het te mooi doen, terwijl in het voetbal enkel de puntjes tellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties