Ondanks gebrek aan versterkingen belooft Hasi: "We willen dominanter spelen"

Ondanks gebrek aan versterkingen belooft Hasi: "We willen dominanter spelen"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Traditioneel heeft Roger Vanden Stock vrijdag zijn ambities voor het komende seizoen bekendgemaakt: "Ik ga hetzelfde zeggen als de voorbije 19 jaar: titel, beker en ver in Europa geraken", lachte de preses. Maar daarvoor zal hij zijn trainer wel wat meer potentieel moeten schenken.

Johan Walckiers in Anderlecht

Vanden Stock begrijpt dat hij met een ongeduldige trainer zit. "We willen op de drie fronten meestrijden en daarvoor is onze kern nog niet gewapend", beseft hij. "Met de ploeg van vandaag kan de trainer dat niet realiseren, maar we zullen nog heel wat doen op de transfermarkt", belooft Vanden Stock.

We zullen vertrek Mitrovic anders oplossen

Hasi zelf blijft naar de buitenwereld rustig. "Ik heb het bestuur de tijd gegeven, want ik weet dat het niet makkelijk is om kwaliteitsvolle spelers te halen", aldus de Kosovaar. "Momenteel zijn we nog niet klaar, misschien zal het zelfs tot eind augustus duren, maar ik heb vertrouwen."

Dit weekend staat echter al de eerste match tegen Waasland-Beveren op het programma en Anderlecht moet het doen met wat het heeft. Vooral vooraan lijkt dat magertjes. "We willen dominanter spelen dan vorig seizoen, maar onze beste spits is vertrokken, dus zullen we dat op andere manieren moeten compenseren."

Voor die positie heb ik nu Gillet

"We vinden waarschijnlijk geen tweede Mitrovic, maar dat gaan we oplossen door met twee spitsen te spelen en iemand uit het middenveld die er kort bij aansluit", legt hij zijn nieuwe systeem uit. 

Enige probleem: de positie van verdedigende middenvelder wordt heel belangrijk en vorig seizoen had Hasi geen echte 'zes'. "Maar daar heb ik nu Gillet voor. Als het aan mij ligt, vertrekt hij niet meer. Hij deed het heel goed in de voorbereiding. En we hebben ook Dendoncker nog. En van Defour verwacht ik dit seizoen heel veel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties