Vanden Stock zet bouwheer Eurostadion onder druk: "Helemaal geen akkoord"

Vanden Stock zet bouwheer Eurostadion onder druk: "Helemaal geen akkoord"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Roger Vanden Stock was duidelijk op de jaarlijkse persconferentie van Anderlecht met sponsors, bestuur en media: "De deal rond het Eurostadion is bijlange nog niet rond", aldus de voorzitter. Paars-wit heeft wel een akkoord over de huurprijs, maar wil weten wat het daarvoor in de plaats krijgt.

Johan Walckiers in Neerpede

Op de persconferentie een paar weken geleden op het gemeentehuis in Anderlecht leek alles in kannen en kruiken te zijn. "Ik heb toen gezegd dat we een akkoord hadden over de huurprijs", aldus Vanden Stock. "Maar we betalen één van de hoogste huurprijzen in heel Europa en we willen weten wat we daarvoor in de plaats krijgen."

Er wordt gesproken over een bedrag van 12 miljoen euro per jaar. "Ik ga dat nu niet aan de grote klok hangen, maar ooit zal ik het jullie zeggen en dan zullen jullie achterover vallen. Dertig jaar lang moeten we dat betalen. Maar we hebben nog geen akkoord rond catering, inrichting, infrastructuur,... En wat moeten we nog bijbetalen?"

Tuurlijk vind ik het raar dat we nu de vergunning wel krijgen

Ondertussen kreeg Anderlecht (toevallig?) nu wel een bouwvergunning voor een derde ring. "Of ik dat raar vind? Iedereen zal dat wel raar vinden zeker dat het na vijf jaar discussiëren nu wel mogelijk is", lacht Vanden Stock, die het wel als optie B achter de hand houdt. "Maar we gaan voor het Eurostadion, dat mag duidelijk zijn."

"Zelfs als we het huidige stadion kunnen uitbreiden naar 30.000 plaatsen zou dat te weinig zijn. Als we in Europa nog een rol willen spelen, moeten we op hoger mikken", besloot Vanden Stock.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties